Chybová zpráva

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters ve funkci drupal_get_feeds() (řádek: 394 v souboru /home/www/top-plavky.cz/www/top-plavky.cz/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci menu_set_active_trail() (řádek: 2405 v souboru /home/www/top-plavky.cz/www/top-plavky.cz/includes/menu.inc).

Retro plavky

Líbí se vám filmy pro pamětníky? Jak v nich Oldřich Nový svádí krásky nejen v barech a tančírnách, ale i na pláži či na břehu rybníka? Pokud ano, určitě jste si všimli retro plavek.

Retro plavky vypadají, jako kdyby nepatřily do našeho světa. Jsou zkrátka lehce komické, lehce netradiční, zkrátka out. Z pomyslného outsidera se však stávají in v okamžiku, kdy se mění módní trendy. Retro plavky tak jsou, sice menšinovou, součástí pláží světových moří a oceánů, ale i běžných koupališť a jiných vodních ploch.

Pánské retro plavky

Historické, jak se dají nazvat netradiční plavky jsou pánské retro plavky. Ty mají většinou pruhovaný modrobílý vzhled a jsou zakončené nohavičkou. Pánské retro plavky jsou častější, než obdoba pro ženy. Dámské retro plavky navíc kopírují pánské retro.

Je libo nohavičky?

Nejčastěji si pod označením retro plavek představíme námořnické plavky s nohavičkou. V pánském provedení zakrývají plavky celý mužský trup a jsou zakončené elegantní nohavičkou. V ženském stylu jsou retro plavky v podobném duchu.

Asi nejlepší ukázkou co jsou retro plavky je film Rozmarné léto s Rudolfem Hrušínským. Ten ve snímku ztvárnil hospodského Důru, který provozuje lázně a nadává na deštivé počasí, jenž mu kazí obchody.

Vězeňské plavky

Jestliže klasickou námořnickou modř, která se na retro plavkách běžné používá, přetřete na černou, vznikne vám obleček, který možná používají muklové ve vězení.

Vězeňské plavky však nejsou ve standardní maloobchodní síti dostupné, proto nám musí stačit naše představivost. A vlastně ne. Stačí se podívat na některý film na pamětníky, neboť ty jsou černobílé.

Kde koupit retro plavky?

Retroplavky se dají koupit v obchodech se sportovním vybavením, ale také v různých krámcích, které se zaměřují na recesi. Jedno zda-li jde o internetové či kamenné obchody. Cena není pro zájemce o retro plavky příliš podstatná. To je ostatně podobná jako u luxusních plavek či u sexy plavek, kde jejich nositelé a nositelky chtějí upoutat žádoucí pozornost.

Tak co? Koupíte si dámské či pánské retro plavky?